DCA luo uuden geopoliittisen asetelman Pohjolaan

Jaa somessa:

Haluan kiinnittää huomiota siihen, että USA:n ja Pohjolan valtioiden väliset DCA-sopimukset luovat pohjoiselle kalottialueelle ja Jäämerelle aivan uuden geopoliittisen asetelman. Yhdysvallat saa näillä sopimuksilla pysyvän jalansijan kalottialueella; sotilaallinen ja taloudellinen intressisuunta Barentsinmerelle ja Koillisväylälle sekä merenalaisiin luonnonrikkauksiin. Tämä tulee lisäämään jännitteitä koko alueella, niin muodoin myös Suomen Lapissa ja oikeastaan koko Suomelle.

Pohjoiskalotiksi kutsut osat. Kuva:Wikipedia

Mitä maamme poliittinen johto on ajatellut sopimusta ja Natoa hieroessaan. Ei ainakaan maamme etua! 

Näillä DCA-sopimuksilla on lisätty huomattavassa määrin tulevaisuudessa sotilaallisiakin riskejä. Lisäksi voidaan perustellusti sanoa, että Suomikin on nyt Yhdysvaltojen miehittämä valtio, valtio jonka itsemääräämisoikeutta omaehtoisesti ollaan rajoittamassa. Eikö puolueettomuus ja sotilaallinen liittoutumattomuus olisi ollut v i i s a a m p a a ? Kaikki keikahti yhdessä yössä nurinpäin. Voi tätä maata !

Tähän asiaan olisi kannanotoissa kiinnitettävä ensisijaista huomiota. Ydinaseet ja oikeudenkäyttöasiat ovat toisarvoisia kysymyksiä tämän asian rinnalla.

Teksti: Matti Remes

Aihekategoria: Näkökantoja ja -kulmia