Kyllä kansa tietää?

Jaa somessa:

Lentolehtisiä jakamassa

Teksti: Päivi Huttunen

Olin Myyrmäen torilla viime lauantaina 25.5, siellä olivat kokarit, vihreet, persut, sdp, Liike nyt, ja Hakkarainen kampanjatelttoineen  ja kampanjatyöntekijöineen. Jututin heistä monia. Useammat eivät juuri kovin paljoa tienneet. Liike Nytin  Ehdokas nr. 37 ei ollut kuullut mitään DCA sopimuksesta..

Muutaman ”tavallisen kansalaisen” kanssa tuli kuitenkin myös keskustelua. Tuntuu, että pitää saada keskusteluyhteys aikaan, muuten ei voi tietää, lentääkö lennäkki suoraan seuraavaan roskikseen. l

Lukevatko ihmiset kaikkea, mitä joku nenän eteen työtää, käteen lykkää, ellei oma kiinostus herää? ( kyseinen lentolehtinen toim. huom. ]

Sunnuntaina oli Maailma Kylässä tapahtuma..siellä myös oli vaalikanpanjointia.. Vihreiden Maria Ohisalon kanssa pääsin juttusille..samoin  vihreiden Koripalloilija- ehdokkaan ja SDP yhden nuoren naisehdokkaan kanssa.

Joku kampanjatyöntekijä kertoi kyllä kuulleensa paljon DCA:sta presidentinvaalin yhteydessä, jolloin hänen mielestään asia oli koko ajan esillä. Eipä sen tarkemmin kuitenkaan tuntunut  tietävän.  Jotkut sanoivat että ”en usko, että niitä mitään tukikohtia tai joukkoja tulee kuitenkaan, vaikka sopimus tehdäänkin” ja ”varmasti tällainen sopimus on todella tarkkaan tehty, kun on kysymys näin vakavasta asiasta”.

Sunnuntaina oli aika kuuma Kalasatamassa. Ihmiset seurasivat ohjelmia, tai seurustelivat keskenään, söivät tai valvoivat lapsiaan. Vähän piti miettiä kuka olisi sopiva ”uhri”, mutta muutamien kiinostuksen sain herätettyä.

Lähden nyt iltakävelylle Mätäojan varrelle kuuntelemaan yölaulajia jos sais vaikka äänitettyä sitä viimeyönäkin upeasti laulanutta lintua.

T. Päivi H.

Aihekategoria: DCA etenee