Tukikohtasopimusta vastustavia uusia julkaisuja

Jaa somessa:

Viime lauantaina ilmestynyt, oikeustieteiden, yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri Aki Nummelinin toimittama DCA – Suomen antautumissopimus lienee ensimmäinen aihetta käsittelevä kirja. Kirjan julkistamistilaisuudessa näki päivanvalon myös 8-sivuinen eripainos Rauhan Puolesta-lehden liitteestä, jonka teemana on ”Nordic Responsibility–Pohjoismainen vastuu”.

Nummelinin kirja sisältää paitsi hänen oma kriittinen esseensä ”DCA–Suomen antautumissopimus” myös emeritusprofessori Jyrki Käkösen kirjoituksen ”Suomen ukopolitiikan yli 100-vuotisnen linja unohdettu – Suomi olisi konfliktissa eteentyönnetty taistelutanner” ja tutkija Olli Tammilehdon artikkelin ”USA:n tukikohtien sijainti lähellä Venäjää voimistaa ydinsodan uhkaa”. Mukana kirjassa on myös DCA:n sopimusteksti ja sen Liite A, joka listaa ”sovitut alueet ja tilat” eli uusien amerikkalaistukikohtien sijainnit. Kirjaa ja sen saatavuutta koskevia lisätietoja Nummelinin perustamalla ”Uusi Rauhanliike”-verkkosivulla. Video julkistamistilaisuudesta.

”Nordic Responsibility – Pohjoismainen vastuu”-liitteen kirjoittajat ovat eri Pohjoismaista ja he keskittyvät paitsi Suomen myös Norjan, Ruotsin ja Tanskan samansisältöisiin ja samanaikaisiin tukikohtasopimuksiin sekä NATO-maiden ennenäkemättömän suurin ja pitkäkestoisiin sotaharjoituksiin koko Euroopassa (Steadfast Defender) ja Pohjoismaissa (Nordic Response) tänä keväänä. Tilaa jaettavaksi esim. mielensoituksissa ja muissa yleisötilaisuuksissa osoitteesta info@eitukikohtia.fi. Sen voi myös PDF-muotoisena vedoksena osoitteessa :

http://www.eitukikohtia.fi/wp-content/uploads/2024/04/DCA-Pohjola-liite.pdf

M.B.

Aihekategoria: Ilmoitus