Tukholmassa DCA-vastainen mielenosoitus myös 12.4.

Jaa somessa:

Kerroimme eilen ”poikkipoliittisesta aloitteesta” johon liittyy DCA-mielenosoitus Tukolmassa ensi sunnuntaina (14.4). Tänään tuli tietoomme että Tukholmassa osoitetaan mieltä DCA:ta vastaan myös tämän viikon perjantaina.

Taiteilija Inga Palmerin näkemys Ruotsin ja Yhdysvaltain välisestä puolustusyhteistyösopimuksesta (DCA)

Perjantain mielenosoituksen järjestää ”Tukholman DCA-vastainen työryhmä” ja Nej till Nato-verkosto alkaen klo 17 Medborgarplatsenilla.

Tilaisuudessa puhuvat KG Hammar, entinen arkkipiispa, Lorena Delgado Vargas, kansanedustaja (Vänsterpartiet) ja Sven Britton ( Socialdemokrat för alliansfrihet) Lisäys puhujalistaan 8.4. klo 21.50: Kajsa Ekis Ekman ja Per Hussein. (Ann-Margrethe Livh, (Vänsterpartiet) on sairastunut.)

Tiedottessa DCA:ta luonnehidtaan sopimukseksi, ”joka tekee Ruotsista sotaretken lähtöalueen” (uppmarschområde).

Saman päivän aamuna (12.2.) kansanedustaja Elsa Widding (sit.) on ilmoittanut esittävänsä välikysymyksen Ruotsin hallitukselle ”DCA:ta koskevasta päätöksentekoprosessista”.

Widding aikoo kysyä Ruotsin puolustusministeriltä

  1. Milloin DCA:sta äänestetään ja milloin se tulee voimaan?
  2. Ovatko ministeri ja hallitus ryhtyneet toimenpiteisiin ja jos ovat, niin mihin toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että ydinaseita ei voida käyttää Ruotsin alueella, jos konflikti Venäjän kanssa kärjistyy?
  3. Ovatko ministeri ja hallitus käynnistäneet analyysin siitä, miten puolustusyhteistyösopimus edistää Ruotsin turvallisuutta, ja jos ovat, voiko ministeri kertoa analyysin tuloksista?

Aihekategoria: Liittolaisemme