Tervehdykset jotka luettiin vieraan vallan sotilastukikohtien vastaisessa mielenosoituksessa 25.11.23

Jaa somessa:

Solidaarisuusviesti Saksan valtakunnallisesta suurmielenosoituksesta rauhan puolesta Berliinissä 25.11.23

Hyvät rauhan ystävät,

tervehdimme teitä Berliinin Brandenburgin portilta suuresta valtakunnallisesta mielenosoituksesta sotaa ja asevarustelua vastaan ja toivotamme samanaikaisille mielenosoituksillenne menestystä.

Yhdessä ja solidaarisina pysäytämme kaiken tuhoavan hillittömän varustelun mielettömyyden. Yhdessä ja solidaarisina asetumme kaikkialla sotaan yllyttäjiä vastaan ja vaadimme diplomatiaa, aselepoa ja neuvotteluja.

Tiedämme, että lisää aseita merkitsee lisää sotia. Asevienti on murhien vientiä. Niin kauan kuin planeetalla on 14 000 ydinkärkeä, emme voi elää rauhassa. Kaikki ydinaseet on hävitettävä.

Jos haluamme rauhaa Eurooppaan ja maailmaan, tarvitsemme rauhan liittoja ja kaikkien osapuolten turvallisuuteen tähtäävää politiikkaa. NATOn kaltaiset sotilasliitot toimivat tämän vastaisesti. Luomalla vastakkainasettelua ja tukemalla varustelukierrettä, ne synnyttävät ja syventävät viholliskuvia.

Pitäydymme visiossamme: Rauha saavutetaan ilman aseita. Frieden schaffen ohne Waffen.


Yhdysvalatalaislähtöisen kansainvälisen World Beyond War rauhanjärjestön toiminnanjohtajan David Swansonin tervehdys

Kun maailma päätettiin demokratian suojelemiseksi peittää Yhdysvaltojen sotilastukikohdilla, Yhdysvaltojen kansalaisten mielipidettä ei koskaan kysytty. Todellisuudessa tällaista päätöstä ei koskaan tehtykään, pitäväthän monet tukikohdat pystyssä maailman kaikkein julmimpia diktatuureja. Sotilaallinen varustautuminen toimii tavallisesti vastoin tarkoitettuja tavoitteita. Siellä missä on tukikohtia, sotien todennäköisyys ei vähene vaan kasvaa.