DCA-sopimuksen sisältö julkaistu

Jaa somessa:
Sopimuksen teksti sisältää 38 sivua. Liitteessä A (sivu 38) luetellaan
”Sovitut tilat ja alueet”, joita on 15. Klikkaa Kuvaketta ladataksesi sopimustekstin PDF-muodossa.

Sopimus suomen tasavallan hallituksen ja Amerikan Yhdysvaltojen hallituksen välillä puolustusyhteistyöstä on nyttemmin julkaistu Suomen hallituksen verkkosivulla. Sopimus julkaistiin sen jälkeen kun valtioneuvosto oli tämänpiväisessä istunnossaan myöntänyt sopimuksen allekirjoitusvaltuuden ulkoministeriölle. Sopimus allekirjoitettaneen Washingtonissa ensi maanantaina 18.12. (Linkki valtioneuvoston sivulle.)

Sopimuksen Liitteessä luetellaan 15 ”sovittua tilaa ja aluetta” kuten esimerkisi ”Ivalo, Rajavartiolaitoksen kasarmialueet (sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävien hoitamiseen varatut tilat ja alueet)” sekä ”Upinniemen laivastotukikohta ja varuskunta-alue Kirkkonummella mukaan lukien Russarö”.

Mainittakoon, ettei sopimustekstissä ole mainintaa Yhdysvaltain ydin- tai joukkotuhoaseista ja että puolustusministeri Antti Häkkänen valtioneuvoston DCA-sopimusta koskevassa tämänpäiväisessä tiedotustilousuudessa vastasi MainosTV:n toimittajalle, ettei sopimus rajaa pois ydinaseiden varastointia Suomeen.

Olemme tallentaneet sopimustekstin kopion PDF-muodossa kampanjasivustollemme ja kommentoimme piakkoin sopimuksen sisältöä näillä sivuilla.

MB

Aihekategoria: DCA-etenee